fbpx

Een afstudeerstage bij DeMarktwijzer is ontzettend uitdagend en divers. Zo krijgen de afstudeerstagiairs veel verantwoordelijkheden en de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen tot een ware young professional in jouw vakgebied.

Om iedereen een beter beeld te geven van een afstudeerstage bij DeMarktwijzer, zullen onze drie afstudeerders, hun ervaringen delen middels deze blog. Lees hier de verhalen van Nando, Kenneth en Lotte.

Nando

Vanaf augustus vorig jaar ben ik al officieel lid van het team van DeMarktwijzer. Vanaf dat moment ben ik namelijk een van de freelance social media specialisten en heb ik al voor verschillende klanten kunnen werken. Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden kreeg ik al snel kreeg ik te horen dat er mogelijkheden waren om mijn afstudeerstage bij DeMarktwijzer te doen. Op dit moment ben ik nog student aan de opleiding HBO Communicatie.

Ik kreeg de vrijheid om mijn vraagstuk samen met DeMarktwijzer vorm te geven. Na overleg hebben we besloten dat ik me ging focussen op een interessante opdracht waarbij de interne communicatie centraal staat. Met deze opdracht houd ik me sinds februari bezig. Daarnaast mag ik mijn werkzaamheden als freelance social media specialist samen met een superleuk team uitvoeren. Door middel van deze invulling kan ik meer ervaring opdoen, sparren met andere studenten en werknemers en me verder ontwikkelen als toekomstig communicatieprofessional!

Kenneth

In februari ben ik begonnen als afstudeerstagiair bij DeMarktwijzer. Vanuit de opleiding Commerciële Economie aan de Zuyd Hogeschool diende ik een onderneming vinden die aansluit aan de vereisten met betrekking tot mijn scriptie. Bij DeMarktwijzer lag een uitdagende opdracht voor het grijpen. Deze houdt in dat ik de aanvullende behoeftes in online marketingmiddelen van de huidige klanten in kaart breng. Het mooie aan deze opdracht is dat mijn onderzoeksresultaten daadwerkelijk resulteren in een bruikbaar advies waar het bureau op kan inspelen. Naast mijn scriptie richt ik mij op het onderhouden van de website van DeMarktwijzer. Door deze meewerkactiviteit heb ik veel geleerd op het gebied van websitebeheer. De combinatie van mijn onderzoek en de meewerkopdracht hebben kortom tot een uitdagende periode geleid waarbij ik veel kon leren.

Lotte

Tijdens mijn opleiding HBO Communicatie heb ik weinig praktijkervaring opgedaan. Het overgrote deel van de opleiding heb ik de creatieve richting gestudeerd. Creatief bezig zijn, is iets wat ik altijd erg leuk heb gevonden. Toch vind ik het ook belangrijk dat er enigszins strategie komt kijken in de afstudeeropdracht die ik moet uitvoeren. Deze combinatie was iets wat ik zocht in mijn afstudeerstage. DeMarktwijzer is hiervoor de ideale organisatie. Hier wordt het namelijk erg gewaardeerd als je out of the box denkt en je gezonde verstand hierin meeneemt. Naast mijn afstudeeropdracht werk ik mee aan een paar opdrachten. Door deze meewerkactiviteiten kan ik eindelijk doen wat ik écht leuk vind en mijn portfolio opbouwen. 

Zit jij in het laatste jaar van je marketing- of communicatiestudie en ben je op zoek naar een uitdagende stage bij een jong en innovatief bureau? Kijk dan eens naar onze vacature!

Binnen onze onderneming is er altijd ruimte voor ambitieuze studenten die zich willen onderscheiden van de rest!