DeMarktwijzer https://www.demarktwijzer.nl Online marketing Thu, 14 May 2020 11:53:14 +0000 nl hourly 1 https://www.demarktwijzer.nl?v=5.4.1 (Junior) Projectmanager Social Media https://www.demarktwijzer.nl/227170-2/ Mon, 06 Apr 2020 12:17:36 +0000 https://www.demarktwijzer.nl/?p=227170 DeMarktwijzer is een online communicatiebureau en specialist op het gebied van Social Media marketing. Zij neemt voor MKB organisaties alles rondom Social Media uit handen. Naast het compleet ontzorgen van haar relaties bij het uitzetten van campagnes, verzorgt DeMarktwijzer ook trainingen en workshops binnen dit vakgebied. Tevens is zij gespecialiseerd in het opstellen, uitvoeren en analyseren van marktonderzoeken. Daarnaast levert DeMarktwijzer een totaal aanbod aan diensten op het gebied van online en offline-communicatie.

Het team bestaat uit 10 ervaren professionals en meer dan 40 freelance young professionals. Samen zetten zij zich dagelijks in om meer dan 300 actieve klanten te voorzien van creatieve Social Media content!

Vanwege verdere uitbreiding van het team en groei van de organisatie zijn we op zoek naar een (Junior) Projectmanager Social Media

De functie
Als (Junior) Projectmanager Social Media fungeer je als eerste aanspreekpunt naar diverse opdrachtgevers. Je brengt de behoeftes in kaart en gaat aan de hand daarvan aan de slag met het bedenken, uitvoeren en evalueren van strategische Social Media campagnes. Jij bepaalt de koers! Je werkt de campagnes uit, zorgt voor de uitvoering ervan en zet de benodigde externe partijen in. Daarnaast stel je feedback- en onderzoeksrapporten op, welke je bespreekt met de opdrachtgevers. Jij bent het aanspreekpunt voor alle betrokken partijen gedurende het gehele proces. Voorgaande betekent ook dat het aansturen van freelance studenten tot het takenpakket behoort.

Het gewenste profiel
Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding op het gebied van marketing en/ of communicatie. Uiteraard ben je vanuit jouw interesse actief op Facebook, Linkedin en Instagram. Werkervaring is geen must! Met jouw professionele, zelfstandige en oplossingsgerichte manier van werken, ben je een adviseur voor de verschillende klanten. Daarnaast ben je gedreven, leergierig en communicatief vaardig en durf je verantwoordelijkheid te nemen. Je beheerst de Nederlandse taal vloeiend in woord en geschrift. Daarnaast ben je bekend met de benodigde ICT-systemen, waaronder Photoshop, InDesign of Canva en ben je flexibel om met nieuwe systemen te leren werken. Je bent in het bezit van eigen vervoer en bij voorkeur woonachtig binnen een straal van 30 kilometer rondom Roermond.

Wat biedt DeMarktwijzer?
DeMarktwijzer biedt jou een uitdagende baan bij een snelgroeiend en innovatief online communicatiebureau. Dit in een informele setting met leuke collega’s en een goede sfeer. Het betreft een fulltime dienstverband met marktconforme arbeidsvoorwaarden. Binnen het bedrijf zijn er uiteraard doorgroeimogelijkheden.

Enthousiast?
Ben je enthousiast? Dan zien wij graag voor de onderstaande sluitingsdatum jouw motivatiebrief en CV verschijnen. Deze mag je sturen naar solliciteren@demarktwijzer.nl ter attentie van Jur Linssen.

Sluitingsdatum vacature: 10 juni 2020

]]>
Thuiswerken als freelancer https://www.demarktwijzer.nl/thuiswerken-als-freelancer/ Mon, 16 Mar 2020 12:53:52 +0000 https://www.demarktwijzer.nl/?p=227128 Voor een starter kan het behoorlijk ontmoedigend zijn dat werkgevers vaak vragen naar werkervaring. Die werkervaring probeer je nou juist op te bouwen. Het is dus lastig om aan relevante werkervaring te komen. Je probeert je CV zo goed mogelijk te vullen en wilt ervoor zorgen dat je jezelf kunt onderscheiden van de rest. Ervaring opdoen kun je bijvoorbeeld met een stage, vrijwilligerswerk of een bijbaan. Wacht, bijbaan?!

Bij DeMarktwijzer bieden we dé ideale bijbaan om als freelancer naast je studie relevante ervaring op te doen in het werkveld. Manon van Rossum is één van de ruim dertig freelancers in opdracht van DeMarktwijzer. Ze heeft de opleiding Small Business and Retail Management gevolgd aan de Avans in Den Bosch. Vanaf 2018 heeft Manon naast haar Pre Master Communicatiewetenschappen gewerkt als freelancer aan campagnes voor verschillende klanten. Ook tijdens het volgen van haar Master bedrijfscommunicatie en digitale media was het freelancen niet te veel gevraagd voor Manon. Met de ervaring die ze tot op heden (én nog steeds) heeft opgedaan bij DeMarktwijzer zorgt zij voor een mooi CV en een goede start op de arbeidsmarkt. Wij laten Manon aan het woord om meer over haar werkzaamheden te vertellen.

“Bij DeMarktwijzer begin je als Freelance Social Media Specialist met een proefperiode van zo’n vier tot zes weken. De eerste maand is mij erg goed bevallen. In het begin is het aftasten en wennen aan de werkzaamheden. Je bent dan zoekende naar een bepaalde planning om de uren voor jouw klanten te verdelen en eventuele ad hoc zaken tussendoor te kunnen oppakken. Mijn werkzaamheden bestaan uit het verzorgen van de social media kanalen Facebook, LinkedIn, Instagram en Pinterest voor momenteel 7 klanten. Ik maak gerichte campagnes en daag mezelf ook uit om steeds beter te communiceren met de doelgroep(en).

Ik was tijdens mijn studie op zoek naar een manier om mijn CV aantrekkelijker te maken met het oog op de toekomst. Werkgevers vragen veel relevante werkervaring en kijken niet op van een baantje bij de Jumbo. De bijbaan als freelancer in opdracht van DeMarktwijzer biedt mij vele mogelijkheden.

Je hebt een aantal eigenschappen nodig als je als freelancer bij DeMarktwijzer aan de slag wilt. Je moet goed kunnen plannen om deadlines te halen. Een groot plus punt voor mij is dat ik vanuit thuis de werkzaamheden kan uitvoeren. Je krijgt veel vrijheid om de werkzaamheden te plannen en te verrichten. In dit proces word je door een fulltime Projectmanager Social media in vaste dienst ondersteund en je kunt altijd met eventuele vragen terecht. Daarnaast geeft de contactpersoon waar nodig leerzame feedback. Naast het plannen is enige creativiteit ook mooi meegenomen om campagnes en social media berichtgeving tot leven te brengen.

Affiniteit met social media is waarschijnlijk nog wel het belangrijkste, omdat je op de hoogte moet zijn van wat er speelt binnen het vakgebied. Mijn studie sluit goed aan bij de werkzaamheden, waardoor ik de theorie kan toepassen in mijn ideale bijbaan.”

Wil jij net als Manon de mogelijkheid krijgen om vanuit thuis relevante praktijkervaring op te doen? Klik hier voor de vacature.

]]>
Stagiair Luuk Hansen https://www.demarktwijzer.nl/een-leerzame-marketing-communicatie-gerelateerde-stage-bij-demarktwijzer/ Mon, 13 Jan 2020 12:30:21 +0000 https://www.demarktwijzer.nl/?p=226912 Afgelopen week heeft onze stagiair Luuk Hansen zijn eerste week meegedraaid binnen ons bedrijf. Ben jij nog op zoek naar een leuke en leerzame marketing/communicatie gerelateerde stage en wil je meer weten over Luuk zijn stage? Lees dan snel verder.

“Ik zal me even voorstellen: Ik ben eerstejaars Retail & Sales Management student op het Gilde in Roermond. Daarnaast werk ik bij de Jan Linders als hulpkracht om een extra zakcentje bij te verdienen. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten te vinden op het voetbalveld met vrienden. Naast deze activiteiten mocht ik vorige week starten aan mijn 10 weken stage bij DeMarktwijzer.

In opdracht van school hebben alle studenten via stagemarkt.nl gezocht naar een passend bedrijf. Zo ben ik tijdens mijn zoektocht uitgekomen bij DeMarktwijzer. Na het plegen van deskresearch, trok mijn interesse naar social media de aandacht. Naast de core-business van het bedrijf, het ontzorgen van MKB-ondernemers op het gebied van social media marketing, sprak het jonge team mij tevens aan. Gelukkig mocht ik snel op gesprek komen bij Jur Linssen. Inmiddels ben ik al ruim één week zoet met de nodige opdrachten voor de social media specialisten op kantoor.

Social media is inmiddels zo belangrijk geworden – bij jong én oud – dat het gegeven om ‘online te leven’ niet meer weg te denken is. Daarom wil ik graag nu inspelen op deze ontwikkelingen middels deze stage bij een social media marketingbureau?

Tijdens mijn stage van 10 weken werk ik aan enkele kleine opdrachten vanuit school. Dit houdt onder andere in dat ik drie blogs zal schrijven over mijn ervaringen gedurende deze stage. Hierin kan ik mijn werkzaamheden en de ontwikkelingen binnen het bedrijf vastleggen. Ik hoop mijn ‘mediawijsheid’ te vergroten en veel te mogen leren over social media marketing binnen DeMarktwijzer. Ik ga het team vijf dagen per week zoveel als mogelijk ondersteunen en hoop deze stage uiteindelijk met een voldaan gevoel af te sluiten, zodat ik deze ervaring met trots op mijn CV kan toevoegen.

Meer weten over mijn ontwikkelingen? Wie weet zie je mij snel terug op de social media kanalen van DeMarktwijzer!”

Wil je net zoals Luuk Hansen kennismaken met het bedrijfsleven en meer leren over online marketing en social media? Stuur jouw motivatiebrief inclusief CV naar solliciteren@demarktwijzer.nl en wij nemen graag contact met je op.

]]>
Marloes Ruijters weet van aanpakken https://www.demarktwijzer.nl/marloes-ruijters-weet-van-aanpakken/ Thu, 12 Dec 2019 09:34:59 +0000 https://www.demarktwijzer.nl/?p=226820

Marloes heeft de opleiding Commerciële Economie op Hogeschool Zuyd in Sittard afgerond. Deze opleiding is redelijk breed georiënteerd en gericht op marketing en communicatie. In verband met de brede oriëntatie is voor Marloes de keuze op deze opleiding gevallen. Tijdens haar opleiding heeft ze altijd interesse gehad voor marketing en social media. Laat dat nou net het vakgebied zijn waar de Social Media Specialisten van DeMarktwijzer in gespecialiseerd zijn.

Marloes is in gesprek geraakt met een oud-klasgenoot én oud-collega van DeMarktwijzer en de knoop is daarna vrij snel doorgehakt. Ze heeft zo een beeld gekregen van het werk en de diversiteit aan klanten. “Volgens mij is geen dag hetzelfde bij DeMarktwijzer. En dat is maar goed ook, anders word ik gek! Mijn oude klasgenoot vertelde mij over de werkzaamheden en dat leek mij op het eerste gezicht hartstikke leuk. Ik heb mij daarna verdiept in de materie en in de diverse branches, waar het bedrijf de werkzaamheden voor uitvoert.” Marloes heeft al enkele raakvlakken met deze branche en wilt zich graag verder specialiseren. “Hetgeen waar ik mij tot nu toe in gespecialiseerd heb is het opzetten van campagneplannen gericht op websiteverbetering en social media. Maar er valt nog veel te leren en ik ben blij dat ik die kans krijg.”

Naast haar fulltime baan besteedt Marloes de nodige uren aan haar sport. Zij traint aan haar sport, judo. Via deze sport leert zij omgaan met normen en waarden, respect, zelfbeheersing en samenwerken. Al met al mooie karaktereigenschappen van onze nieuwe medewerker. Maar welke karaktereigenschappen vindt Marloes dat bij haar passen? “Ik ben van origine heel sociaal en een tikkeltje eigenwijs. Dit uit zich in het zoeken naar verschillende mogelijkheden, maar aan de andere kant ben ik ook heel flexibel, dus ga ik niet koste wat het kost tot het uiterste. Maar ik weet zeker wel van aanpakken.”

DeMarktwijzer werkt met studenten in de vorm van freelance opdrachten. Wat zijn hier de voordelen van? “Het is een goede en leuke toevoeging aan het concept van het bedrijf. Je zit allemaal min of meer op hetzelfde niveau gezien de leeftijd en levensfase. De medewerkers van DeMarktwijzer hebben allemaal recent in het schuitje van de studentenperiode gezeten. Zo kunnen bepaalde zaken goed ingeschat worden. Dat maakt het makkelijker om te communiceren en de studenten aan te sturen. Dat werkt goed voor ons team én voor de studenten.”

]]>
Klanten vertellen: De Kock raam en deurtechniek https://www.demarktwijzer.nl/klanten-vertellen-de-kock-raam-en-deurtechniek/ Thu, 28 Nov 2019 15:43:54 +0000 https://www.demarktwijzer.nl/?p=226713

Martijn de Kock van De Kock raam- en deurtechniek gelegen te Business Park Stein heeft onlangs onze samenwerking wederom verlengd voor een jaar. Het bedrijf van Martijn is het vertrouwde adres in Limburg voor garagedeuren, industriedeuren, aluminium kozijnen en deuren, rolluiken, zonweringen, horren en de automatisering van deze producten. Martijn heeft 1 september 2017 voor DeMarktwijzer gekozen vanwege het sterke concept van John, zijn young-professionals en freelancers. Voor deze samenwerking adverteerde Martijn nog in de krant, maar is daar vrij snel mee gestopt door te investeren in de toekomst van zijn bedrijf en de inzet van social media.

“Over de samenwerking ben ik zeer te spreken. In het begin, ben ik eerlijk, liep het stroef. Vera Corstjens was mijn contactpersoon en stuurde mij haar concepten, maar vervolgens kon zij een tijdje wachten op mijn reactie. Tegenwoordig krijg ik een mail met de concepten, daar achteraan vrijwel meteen een telefoontje en dan nemen wij de content samen door. Op deze manier kan ik meteen eventuele aanpassingen doorgeven en komen er geen gaten in de planning. Daarnaast denkt het bedrijf met mij en mijn bedrijf mee. Er valt echt een last van mijn schouders door niet bezig te hoeven zijn met social media, hierdoor kan ik mij focussen op mijn belangrijke werkzaamheden en de klanten.

Wat het voor een contactpersoon in de communicatie sector denk ik lastig maakt, is het jargon binnen verschillende branches waarmee gewerkt wordt. Het is in sommige gevallen lastig, bijvoorbeeld: een sectionaal poort is geen sectionaal poort. In België wordt een sectionaal poort gehanteerd, maar in Nederland is dat weer een sectionaal deur. Wij gaan niet voor niets een samenwerking aan, voor mij is het geen probleem om deze kennis te delen als het nodig is. Dan geef ik deze aanpassing met uitleg, destijds aan Vera en momenteel aan Siebe, door.

Op 30 augustus heb ik de samenwerking wederom met één jaar verlengd. Voor de komende periode gaan wij ons focussen op het presenteren van de projecten en deze ook op de kanalen delen, bijvoorbeeld via de Instagram stories. Dit houdt in dat ik foto’s aanlever van mijn projecten en Siebe deze zal vertalen naar mooie concepten.”

]]>
Sylvia Loves to Write Day https://www.demarktwijzer.nl/sylvia-loves-to-write-day/ Fri, 15 Nov 2019 15:48:54 +0000 https://www.demarktwijzer.nl/?p=226656

Vandaag is het I Love to Write Day. Deze dag laten wij niet zomaar voorbijgaan. Wij werken namelijk graag samen met goede partners. Sylvia Beugelsdijk van PuntKomma is één van deze partners. Voor onder andere websiteteksten, blogs, nieuwsbrieven en artikelen ben je bij Sylvia aan het juiste adres. En wij willen deze service natuurlijk ook aan onze eigen klanten aanbieden.

Sylvia ontdekte een aantal jaar geleden dat zij het toch wel heel erg leuk vond om te schrijven, en dit ook goed onder de knie had. Daarom heeft zij haar bedrijf, PuntKomma, in het leven geroepen naast haar baan in loondienst. In eerste instantie op een laag pitje, maar hier kwam in april 2018 verandering in. Zij ging samenwerken met Roy Janssen van UPsite en haalde zo veel nieuwe opdrachten binnen. In diezelfde tijd kwamen wij met Sylvia in contact.

Op welke manier pakt Sylvia haar werk aan? “Dat is best wel verschillend. Ik bel in eerste instantie de contactpersoon van het bedrijf. Het ligt er dan een beetje aan hoe dit gesprek verloopt, ieder gesprek is anders. Ik werk ook niet met standaard vragen, ik proef in het gesprek of ik een serieuze toon moet aanslaan of dat iemand juist humor in de tekst wilt terugzien. Als je humor mag gebruiken dan kun je ook een hele andere insteek kiezen. Nadat ik het telefoongesprek heb afgerond laat ik het meestal even rusten en dan komen de ideeën vanzelf opborrelen.”

Wij streven er natuurlijk naar dat de samenwerking voor beide partijen positief is. “De communicatie is prettig omdat de lijnen met DeMarktwijzer kort zijn en daarnaast is ook mijn eigen klantenkring gegroeid door de samenwerking. Mijn kunde wordt aangeboden door DeMarktwijzer en de vele connecties zorgen er voor dat mijn klantenbestand nog steeds groeiende is.”

“Weet je wat het werken zo mooi maakt in ons vakgebied? Wij helpen de MKB’ers met hun zichtbaarheid. Deze ondernemers hebben gewoon geen tijd en wij ondersteunen hen graag. DeMarktwijzer pakt dit aan door middel van social media en ik ondersteun met mijn teksten in onder andere blogs en nieuwsbrieven. Dit aanbod helpt het MKB enorm. Doordat onze neuzen dezelfde kant op wijzen is de samenwerking heel prettig.”

Als de ondernemers positief gestemd zijn door onze diensten, dan zijn wij vanzelfsprekend ook tevreden. We streven bij DeMarktwijzer altijd naar het aanbod van een totaalpakket. Middels onze samenwerkingen met verschillende partners zoals Sylvia Beugelsdijk kunnen wij de MKB ondernemers nóg beter ontzorgen.

]]>
Robin Metsemakers, net afgestudeerd en meteen aan het werk https://www.demarktwijzer.nl/robin-metsemakers-net-afgestudeerd-en-meteen-aan-het-werk/ Tue, 12 Nov 2019 14:45:23 +0000 https://www.demarktwijzer.nl/?p=226643

De creatieveling Robin Metsemakers versterkt ons team sinds de maand november. Zij is recent afgestudeerd aan de opleiding Communication and Multimedia Design te Maastricht en was op zoek naar een fulltime baan. Een baan waar zij zowel haar creativiteit in kwijt kon als waar zij met mensen kon samenwerken.

“Ik werk graag met mensen om op zoek te gaan naar hun behoeftes. Daarnaast motiveert mij de passie welke zij hebben voor hun eigen bedrijf. Samen met de klant wil ik deze passie over brengen zodat zij door kunnen groeien.”

De opleiding CMD biedt lessen gericht op alle vormen van communicatie: fotografie, video, vormgeving, interactie, productontwikkeling, het is enorm breed. “De studie helpt om een oplossing te zoeken gericht op een bepaald communicatieprobleem. Bij DeMarktwijzer houdt dat probleem concreet in dat MKB ondernemers te weinig tijd hebben om social media marketing zorgvuldig aan te pakken. Robin gaat met haar creativiteit aan de slag om deze MKB ondernemers te ontzorgen. “Ik merk dat mijn denkwijze goed werkt. Ik schets enkele ideeën waardoor ik veel variatie kan aanbieden en het beste idee overblijft.”

“Van jongs af aan ben ik al een duizendpoot. Vroeger zat ik graag als het buiten regende binnen te knutselen. Deze vertaalslag heb ik gemaakt naar de digitale kunst. Daar sloot de vacature van DeMarktwijzer meteen op aan. Het is spannend, omdat het mijn eerste fulltime baan is, maar het was een kans die ik niet kon laten liggen. Naast dat ik zelf creatief bezig kan zijn mag ik ook gaan aansturen. Als Junior functie krijg je die kans vrijwel nooit. Ik ben nu geen student meer en krijg binnen deze functie bepaalde verantwoordelijkheden. Ik ga mijn weg binnen het bedrijf wel vinden, omdat ik merk dat ik de werkzaamheden snel eigen kan maken en ik mij meer dan welkom voel binnen het team van DeMarktwijzer.”

]]>
De dag van de baas: John Linssen https://www.demarktwijzer.nl/de-dag-van-de-baas-john-linssen/ Wed, 16 Oct 2019 08:47:20 +0000 https://www.demarktwijzer.nl/?p=226591

“De kracht van een onderneming wordt bepaald door de mensen waarmee je samen werkt. Op het moment dat de factor P van personeel, promotie en product goed op elkaar afgestemd zijn en dit goede resultaten als uitkomst heeft, dan denk ik dat je als leidinggevende aan de juiste knoppen draait. Er hebben wel in de afgelopen 10 à 15 jaar cultuurveranderingen plaatsgevonden, waar de betrokkenheid van werknemers behoorlijke veranderingen hebben doorlopen. Ik merk dat men tegenwoordig het werk meer ziet als een noodzakelijk kwaad. Dat betekent ook dat de manier waarop je een organisatie moet onderhouden, verandert.”

Tijdens de periode dat John in militaire dienst zat gaf zijn vader één tip: “Als je straks een bedrijf wilt gaan runnen en je hebt geen verstand van financiën, dan gaat een boekhouder voor jou de beslissingen nemen.” Zo gezegd zo gedaan. Het ondernemen zat er dan ook al vroeg in bij John.

Na diverse Management- en directiefuncties in het bedrijfsleven bekleed te hebben, werd hij benaderd om de directie van MKB Limburg te voeren en deze organisatie klaar te stomen voor de toekomst. Hierdoor kwam hij in contact met ondernemers en merkte hij op dat het in dit klimaat echt niet goed ging. “De ondernemers maken fantastische producten en diensten, maar onderschatten hoe zij dit op een goede manier onder de aandacht moeten brengen. Wat voor deze ondernemers het meest effectief en efficiënt is, is social media. Op dat moment schakelde ik en wist ik dat ik deze ondernemers op een laagdrempelige manier middels social media moest gaan helpen, zodat de ondernemer zich goed konden profileren. Alleen moest ik toen nog het juiste format vinden. Uiteindelijk is dat het concept van DeMarktwijzer geworden en kan ik jong talent de kans bieden om praktijkervaring op te doen.” John was zelf vroeger geen typische student. Boeken en het leerwerk leverde volgens hem niets op. Als hij terug kijkt op zijn jeugd dan was er maar één opleiding belangrijk voor zijn praktijkervaring: de opleiding NIMA Salesmanagement B. “Hier werden wij door interim managers getraind. Wij werden in het werkveld geconfronteerd met situaties binnen bedrijven. Daar heb ik het meeste aan gehad, maar ik denk dat je, als ondernemer, met een gezond boeren verstand het verst komt. Dat houdt in dat je goed luistert naar wie jouw klant is en op wat voor een manier je deze, binnen jouw denkstijl, zo goed mogelijk kunt helpen. Ook al ben je geen techneut; met marketing en sales kun je heel ver komen. Ben je echter niet in staat om het beste product te verkopen, dan heb je niks. Heb je het beste product en lukt het om dit te verkopen, maar besteed je vervolgens geen aandacht aan brand awareness, dan gebeurt er ook niks.”

“Ik heb vanaf het begin vertrouwen gehad in het concept van DeMarktwijzer. Ik heb mij meteen gericht op het bezoeken van ondernemers met ons verhaal. In het eerste jaar haalden wij zodoende al 43 klanten aan boord. Ik denk dat deze stap, in de ruim drieënhalf jaar dat DeMarktwijzer bestaat, een van de belangrijkste beslissingen is geweest. Daarnaast heb ik durven te investeren in mankracht en heeft onze organisatie eigenlijk altijd meer capaciteit dan klanten gehad, zodat wij elke ondernemer de volledige aandacht kunnen bieden. Als derde, en meest recente beslissing heb ik de balans gezocht in de taakverdeling van onze freelancers en vaste medewerkers. Hier ging het om het loslaten van ‘het zelf willen doen’. Dat is enerzijds goed voor de ontwikkeling van mijn collega’s en anderzijds voor het bedrijf omdat wij ons op deze manier beter positioneren.”

“Als ik vroeger bij bedrijven moest reorganiseren dan ging ik met de botte bijl erin, geen discussies. Als ik daarop terug kijk dan merk ik dat ik als persoon veel rustiger ben geworden. En als ondernemer groei ik nog dagelijks. Ik leer het meeste nog van mijn team. Als ik mijn eigen ontwikkeling bekijk dan was het empathisch vermogen vroeger nooit mijn sterkste kant, daar heb ik in de loop der jaren veel stappen in gezet. Ik heb ook op het juiste moment mijn zoon Jur aan het roer gezet binnen de organisatie. Ik weet waar ik zelf goed in ben, maar ik weet ook waar de krachten van anderen liggen. Ik ben dan ook onwijs trots op het feit dat ik dit bedrijf samen met Jur van de grond heb opgebouwd. Ik herken veel dingen van mijzelf terug in Jur en hij heeft al een aantal mooie stappen gezet. Hij heeft het soms heel lastig met mij en dat komt door twee factoren. Enerzijds onze vader-zoon relatie en anderzijds dat ik vanuit mijn positie door middel van een helicopterview naar het bedrijf moet kijken. Dan moet ik soms besluiten nemen waar Jur anders tegenaan kijkt, dat zorgt soms wel voor wrijving. Maar uiteindelijk begrijpt hij mijn besluit wel.”

Wat is ‘de ideale baas’? “Soms moet je vervelende beslissingen nemen. De ideale baas is misschien voor velen een baas waarbij je alles voor elkaar krijgt, maar of dat een ideale baas is voor een bedrijf of juist voor de werknemers? Mijn visie is dat we niet elkaars vrienden hoeven te zijn, maar we moeten wel met elkaar kunnen samenwerken. Het is mijn taak om de mensen dermate te motiveren en het goede voorbeeld te geven, waardoor je op een natuurlijke manier respect afdwingt. Daarnaast wil ik een goed voorbeeld geven en een klimaat creëren waarin het personeel zich veilig voelt en de waarheid durft te vertellen. Als je niet met plezier naar je werk komt, dan gaat er iets mis. Als je vindt dat, dat aan de baas ligt, dan kan dat misschien kloppen, maar wellicht is het ondernemersklimaat dan niet ‘jouw klimaat’.”

Bestaat er nog zoiets als ‘vrijheid’ voor een directeur van een succesvol bedrijf? “Ik heb één nadeel. Ik heb van mijn hobby, mijn beroep gemaakt en daar ben ik zeven dagen per week mee bezig. Mijn behoeftes ten opzichte van vroeger zijn veranderd. Ik waardeer het nu dat we met z’n vieren gewoon thuis zijn. Dan is iedereen met zijn eigen ding bezig, maar zijn we wel samen.”

]]>
Klanten vertellen: VeTraNed https://www.demarktwijzer.nl/klanten-vertellen-vetraned/ Tue, 15 Oct 2019 09:08:17 +0000 https://www.demarktwijzer.nl/?p=226577

Één van onze klanten is VeTraNed. Samen met zusterbedrijf Paraat brandbeveiliging biedt VeTraNed een totaalpakket, 1 loket voor veiligheid. Het bedrijf biedt opleidingen in het hypermoderne trainingscenter of op gewenste locaties. Daarnaast worden er diensten en producten aangeboden, alles op het gebied van veiligheid. Het zusterbedrijf Paraat brandbeveiliging is erkend branddetectiebedrijf en al jaren een gerenommeerde speler op de markt. Roy Bejas vertelt hoe hij onze samenwerking ervaart:

“De samenwerking met DeMarktwijzer en contactpersoon Siebe Vries is gestart in 2017. Wij hebben gekozen voor dit bedrijf vanwege het kostenplaatje en de laagdrempeligheid. Het was al lang bij ons bekend dat er iets moest gebeuren aan de social media, maar de precieze vorm en uitvoering waren niet duidelijk. John en ik kennen elkaar uit de voetbalwereld, waardoor het contact voor een afspraak snel gelegd kon worden.

Het proces en contact verloopt goed. Concepten worden aangeleverd door Siebe en samen met mijn collega Ivo controleren wij de berichten. Vanuit een commerciële invalshoek door Ivo en ik kijk meer naar de inhoud. Na dit controlemoment zorgt Siebe ervoor dat alles geagendeerd wordt, waardoor wij daar geen omkijken naar hebben. Over de kwaliteit zijn wij tevreden, wij zijn evenredig aan de kwaliteit van de branche-bedrijven in de buurt.

Als bedrijf bieden wij naast onze diensten en producten gericht op (brand)veiligheid ook trainingen aan. De trainingen zijn een combinatie van een klassikale les met relevante praktijkoefeningen.
Een aanbeveling bij ons verlengingsgesprek afgelopen jaar was een fotopakket. Op deze manier konden wij ons hypermoderne opleidingscentrum onder de aandacht brengen. Special effects als verwarmde deuren, uitslaande vlammen, ontploffingen, rookontwikkeling, krijsende baby’s en om hulp roepende mensen. Het is allemaal mogelijk in ons opleidingscentrum, in combinatie met de passende bedrijfsetting van de cursisten zoals kantoren, ziekenhuizen, scholen, fitness ruimtes, winkels, een McDonalds keuken, werkplaatsen, een vatenopslag, meterkasten, hotelrecepties en ga zo maar door. Fotograaf Paul Rous heeft de praktijk voor ons in beeld gebracht.

Waarom wij DeMarktwijzer aanraden? Een effectieve samenwerking bouw je samen. Dit wil zeggen dat beide partijen inbreng hebben en het een wisselwerking van verschillende werkzaamheden is. Wij dragen bij door onze kennis te delen en Siebe zorgt ervoor dat dit opgenomen wordt in de content op onze kanalen samen met representatieve foto’s en een sterk imago. Als je met jouw bedrijf roering wilt: publiciteit en opvallen met goede content, dan kies je voor DeMarktwijzer. Voor ons leveren zij de kwaliteit die wij vragen en staan wij sterk in onze branche.”

]]>
Look before you leap ondernemer https://www.demarktwijzer.nl/look-before-you-leap/ Tue, 15 Oct 2019 08:48:36 +0000 https://www.demarktwijzer.nl/?p=226560 Look before you leap ondernemer


“WIN deze Jeep”, stond afgelopen week op Facebook. Meer dan honderdduizend mensen deelden deze actie. Meer dan 25.000 mensen werden het slachtoffer van fraude.

Al jarenlang komen er op Facebook ‘Like, Share & Win’-acties voorbij. Vaak met goede bedoelingen, maar – zoals afgelopen week – ook wel eens met de verkeerde intenties, met alle gevolgen van dien. Hoe goed je bedoelingen ook zijn met zo’n actie op Facebook, het is eigenlijk vrijwel nooit een goed idee.

Daar zijn meerdere redenen voor:
1) Hoewel er veel mensen aan mee kunnen doen, irriteert een grote meerderheid van de mensen die je bericht voorbij zien komen zich hier mateloos aan. Je pagina zal vaak gerapporteerd worden of als SPAM worden gemarkeerd. Dit komt je bereik in de toekomst niet ten goede;
2) De kwaliteit van de leads die je verzamelt is meestal zeer laag. Dit zijn mensen die iets willen winnen, geen klanten;
3) Steeds meer Facebook gebruikers associëren deze acties met frauduleuze bedrijven. Daar wil jij ver van weg blijven, ook al is dat niet jouw bedoeling;
4) Facebook verbiedt in haar regels dit soort acties. Er bestaat een kans dat jouw pagina door Facebook zal worden verwijderd.

Kortom: het is geen wedstrijd om veel likes te krijgen maar juist de kunst om via kwalitatieve berichten interactie en bereik te genereren.

Op wat voor een manier kun je dan wel gemakkelijk jouw doelgroep op Facebook bereiken?
De meest zekere manier is door te adverteren. Voor een paar euro kun je bij veel doelgroepen al 1000 mensen bereiken.

Zomaar een bericht promoten (door middel van het blauwe knopje) is echter niet handig. ‘Bericht promoten’ zorgt namelijk alleen maar voor likes en reacties op een post, maar niet voor klanten.
Er zijn legio effectievere methoden om een advertentie op Facebook te plaatsen dan via het bekende ‘Bericht promoten”. Door te meten en te testen is het niet ongewoon dat ondernemers 200% tot 400% meer rendement uit hun advertenties halen.

DeMarktwijzer wil jou als ondernemer graag hulp bieden om meer rendement uit online marketing te halen. Een kop koffie en een goed gesprek levert gegarandeerd meer op dan ‘nep’ klanten.
Interesse om bovenstaande te bespreken? Stuur een bericht naar johnlinssen@demarktwijzer of bel 0475-202096.

]]>