fbpx

DeMarktwijzer is een online communicatiebureau dat MKB-ondernemers helpt en ontzorgt met de social media communicatie. Wij zijn tevens gespecialiseerd in het opstellen, uitvoeren en analyseren van onderzoeken onder klanten van organisaties om zodoende onze klanten een beter klantinzicht te verkrijgen.

Specialiteiten
MarktonderzoekSocial Media, Communicatie, Individuele begeleiding, Jaarplanning van marketingactiviteiten maken, Content Marketing.

Ervaring
Met dertig jaar management en directie ervaring kun je John best wel een master noemen op het gebied van Marketing, Communicatie en Sales. “Dat is altijd bij mij de driehoek geweest. Zo is het ontstaan, aan de ene kant heb ik een passie voor het MKB en aan de andere kant voor de studenten. Ooit heb ik eens geroepen dat ik die twee werelden met elkaar ga combineren.”

Passie voor studenten
John is naast zijn contacten met MKB’ers ook zeer begaan met studenten die aan het begin van hun loopbaan staan. “Ik heb altijd al gemerkt dat studenten die een marketing/communicatie opleiding volgen volgestopt worden met theorie die steeds minder aansluit met de praktijk van de dag van vandaag. Toen mijn oudste zoon, die ook zo’n opleiding volgt, mij als klankbord wilde gebruiken werd mijn idee daarover alleen maar versterkt. Zo kwam ik dus op het idee om studenten echte praktijkervaring te laten opdoen, onder begeleiding van ervaren mensen uit het vak.”

Trots
Samen met zijn oudste zoon heeft John in 2015 zijn idee uitgewerkt en zijn ze vervolgens met Fontys hogescholen om de tafel gaan zitten. “Die gesprekken resulteerden in dat we er twee studenten bijkregen om een bedrijfsplan vorm te geven. En op 12 april 2016 hebben we ons ingeschreven als bedrijf bij de Kamer van Koophandel.” Nu amper een jaar later hebben John en zijn zoon Jur een bedrijf met twee vestigingen, 45 medewerkers en 150 klanten.”

Voldoening
“Wat mij ontzettend veel voldoening geeft, is het feit dat een aantal studenten die afgestudeerd zijn ook dankzij hun ervaring bij DeMarktwijzer gewoon een hele mooie baan hebben kunnen krijgen. Daarnaast wil ik, ook vanwege onze harde groei, zelf de grootste talenten behouden.”

Kantoor bij Bizpoint
“We zijn begonnen in een klein kantoor op de Minderbroederssingel 44 in Roermond. Dat bleek met vier werkplekken al snel te klein en ben ik me gaan oriënteren.”
Naast de goede bereikbaarheid blijkt de flexibele opstelling van Bizpoint een net zo’n prettige eigenschap om je hier te vestigen. “Ik heb de vraag gesteld of ik meer ruimte kan krijgen en daar wordt gewoon meteen in meegedacht, geen probleem.”

Koffie?
John wil tenslotte nog het volgende kwijt: “Ik kom graag langs en men mag natuurlijk ook bij mij op de koffie komen. Samen lopen we dan door jouw verhaal heen en ik adviseer je over wat beter zou kunnen. Het is dan aan jou om te zeggen ‘Dat gaan we zelf doen’ of ‘Dat laat ik de young professionals van DeMarktwijzer doen!”