fbpx

Hamers Optiek Roermond gelegen in het centrum is het adres als het gaat om brillen, monturen, zonnebrillen en contactlenzen. De eigenaar Paul Hamers heeft zelf geen tijd om de social media marketing voor zijn bedrijf te verzorgen, maar wilt wel dat hier iets mee gedaan wordt. Paul vertelt over de samenwerking met DeMarktwijzer.

“John is zelf klant bij ons en gaf aan dat hij op dat moment, en dan spreken we over eind 2015, bezig was met het schrijven van een mooi plan. Het samenvoegen van twee werelden. Aan de ene kant de MKB’er met een passie voor zijn vak en aan de andere kant de studenten met onvoldoende praktijkervaring. De MKB’er met een passie voor zijn vak, daar kon ik mij in verplaatsen. De mogelijkheid voor studenten om praktijk ervaring op te doen, vond ik interessant. Zodoende is onze samenwerking met DeMarktwijzer ontstaan en deze loopt inmiddels al drie jaar. Volgens mij waren wij de eerste klant!

Jur was in het begin mijn contactpersoon. Nu heeft zijn collega Anne Bos dit overgenomen. Meestal heb ik geen tijd om dingen te regelen en via Whatsapp stuurt Anne mij dan een heads-up als er toch echt een reactie van mij wordt verwacht. Ook vanuit mijn kant hoef ik maar een appje te sturen en het wordt gelijk opgepakt. Die manier van communiceren werkt voor mij perfect. Het nakomen van gemaakte afspraken en het contactmoment na elk kwartaal vind ik prettig. We nemen dan alle ontwikkelingen en resultaten door en welke punten voor in de toekomst op de planning staan.

Voor mij was het belangrijkste dat ik geen omkijken meer heb naar de social media marketing. Ik geef het bedrijf deze opdracht en zij ontzorgen mij. Ik heb zelf wel een Facebookaccount, maar op Instagram ben ik privé niet actief. Voor mij is het gewoon niet weggelegd. Het feit dat het bedrijf naast het vaste team met freelance studenten werkt, vind ik een goed concept. De freelance studenten ondersteunen de vaste medewerkers. Zij delen onderling hun kennis en brengen mooie campagnes tot stand. DeMarktwijzer geeft ze de kans om bij te verdienen door middel van een leerzame bijbaan gerelateerd aan hun opleiding.”