fbpx

Voor een starter kan het behoorlijk ontmoedigend zijn dat werkgevers vaak vragen naar werkervaring. Die werkervaring probeer je nou juist op te bouwen. Het is dus lastig om aan relevante werkervaring te komen. Je probeert je CV zo goed mogelijk te vullen en wilt ervoor zorgen dat je jezelf kunt onderscheiden van de rest. Ervaring opdoen kun je bijvoorbeeld met een stage, vrijwilligerswerk of een bijbaan. Wacht, bijbaan?!

Bij DeMarktwijzer bieden we dé ideale bijbaan om als freelancer naast je studie relevante ervaring op te doen in het werkveld. Manon van Rossum is één van de ruim dertig freelancers in opdracht van DeMarktwijzer. Ze heeft de opleiding Small Business and Retail Management gevolgd aan de Avans in Den Bosch. Vanaf 2018 heeft Manon naast haar Pre Master Communicatiewetenschappen gewerkt als freelancer aan campagnes voor verschillende klanten. Ook tijdens het volgen van haar Master bedrijfscommunicatie en digitale media was het freelancen niet te veel gevraagd voor Manon. Met de ervaring die ze tot op heden (én nog steeds) heeft opgedaan bij DeMarktwijzer zorgt zij voor een mooi CV en een goede start op de arbeidsmarkt. Wij laten Manon aan het woord om meer over haar werkzaamheden te vertellen.

“Bij DeMarktwijzer begin je als Freelance Social Media Specialist met een proefperiode van zo’n vier tot zes weken. De eerste maand is mij erg goed bevallen. In het begin is het aftasten en wennen aan de werkzaamheden. Je bent dan zoekende naar een bepaalde planning om de uren voor jouw klanten te verdelen en eventuele ad hoc zaken tussendoor te kunnen oppakken. Mijn werkzaamheden bestaan uit het verzorgen van de social media kanalen Facebook, LinkedIn, Instagram en Pinterest voor momenteel 7 klanten. Ik maak gerichte campagnes en daag mezelf ook uit om steeds beter te communiceren met de doelgroep(en).

Ik was tijdens mijn studie op zoek naar een manier om mijn CV aantrekkelijker te maken met het oog op de toekomst. Werkgevers vragen veel relevante werkervaring en kijken niet op van een baantje bij de Jumbo. De bijbaan als freelancer in opdracht van DeMarktwijzer biedt mij vele mogelijkheden.

Je hebt een aantal eigenschappen nodig als je als freelancer bij DeMarktwijzer aan de slag wilt. Je moet goed kunnen plannen om deadlines te halen. Een groot plus punt voor mij is dat ik vanuit thuis de werkzaamheden kan uitvoeren. Je krijgt veel vrijheid om de werkzaamheden te plannen en te verrichten. In dit proces word je door een fulltime Projectmanager Social media in vaste dienst ondersteund en je kunt altijd met eventuele vragen terecht. Daarnaast geeft de contactpersoon waar nodig leerzame feedback. Naast het plannen is enige creativiteit ook mooi meegenomen om campagnes en social media berichtgeving tot leven te brengen.

Affiniteit met social media is waarschijnlijk nog wel het belangrijkste, omdat je op de hoogte moet zijn van wat er speelt binnen het vakgebied. Mijn studie sluit goed aan bij de werkzaamheden, waardoor ik de theorie kan toepassen in mijn ideale bijbaan.”

Wil jij net als Manon de mogelijkheid krijgen om vanuit thuis relevante praktijkervaring op te doen? Klik hier voor de vacature.