fbpx

Anne heeft de opleiding Commerciële Economie Leisure Management op de Fontys in Eindhoven gevolgd. Het eerste contact met Anne en Jur ontstond tijdens haar studie. Op dat moment volgde ze een minor in Oostenrijk. Ze had zich eerder al voorgenomen om te zoeken naar een bijbaan die aansloot op haar studie, als ze terugkeerde naar Nederland. De uitdaging om als Freelancer bij DeMarktwijzer te werken is ze zonder twijfel op 1 oktober 2017 aangegaan. Na het succesvol afronden van haar studie in augustus is Anne aangenomen als vaste medewerker op 3 september 2018.

Wat is daadwerkelijk het verschil tussen het freelancen en je huidige functie? “Freelance werkzaamheden bouw je langzaam op. Je werkt op het begin concepten voor één klant uit en meestal in het weekend. Af en toe komt er een taak bij en dan zorg je dat dit tussendoor kan plaatsvinden. Langzamerhand bouw je het aantal klanten op tot een maximum van 9 klanten. Vera Corstjens was in de periode dat ik freelancer was, mijn contactpersoon. Mijn concepten werden door Vera gecontroleerd en vervolgens voorgelegd aan de klant. In mijn huidige functie ontzorg ik MKB-ondernemers met hun social media. Elke dag is verschillend in mijn werk. Ik werk gedurende de dag voor verschillende klanten nieuwe concepten uit voor de komende periode. De social media kanalen worden met de goedgekeurde concepten gevuld. Daarnaast schrijf ik campagneplannen voor mijn nieuwe klanten en onderhoud ik het contact met mijn huidige klanten en freelancers. Ik controleer nu ook het werk van de freelancers die ik aanstuur. Als er aanpassingen nodig zijn worden de concepten voorzien van feedback en anders stuur ik ze door naar de klant. Het werk is heel afwisselend en je hebt contact met veel personen.”

We vinden het belangrijk dat binnen ons bedrijf de medewerkers zichzelf kunnen blijven ontwikkelen. We stellen dan ook vaker de vraag op welk gebied deze wens aanwezig is. Anne vindt het positief dat het team nu de kans krijgt om freelancers te ondersteunen. “Hier leren de medewerkers zelf ook van.” Niet iedereen is als freelancer bij DeMarktwijzer begonnen. Zelf vind ik het een toevoeging als dit wel het geval is. Je kan dan beter de freelancers aansturen en rekening houden met hun situatie, aangezien je zelf ook deze omstandigheden hebt ervaren. Het is en blijft natuurlijk een bijbaan maar dit is wel het echte werk. Dat moeten onze freelancers zich ook realiseren. Het is een studie-gerelateerde bijbaan met genoeg vrijheid, een unieke kans die DeMarktwijzer aanbiedt.